2014. április 3., csütörtök

Katie Price - A szerelem nevében

megint csak napjaink Angliájában (Londonban) indul a történetünk, de eljutunk Barbadosra és Marbellába (Spanyolország) is.. főhősünk egy fiatal, független lány (Charlie), akinek sportriporterként tévés/képernyős állása van, aki rendszeresen találkozik a szüleivel, akinek az öccse épp börtönben ül egy rossz döntés miatt (orgazdaság..) és akinek van egy nagyon jó barátnője, akinek van néhány jó és nem olyan jó munkatársa, s akit nemrég hagyott el, megalázó körülmények között a focista barátja..

- és csomagolunk.. elrepülünk (mindjárt kezdetnek) egy kis pihenésre.. a barátnő (szintén focista) barátja elfelejtette társa szülinapját, engesztelésül befizette egy hetes luxusnyaralásra a karib-tengeri szigetre, ahová a barátnő a lányt (Charlie) viszi magával.. a szakítás után és a sok munka mellett úgyis ráfér egy kis feltöltődés.. és Charlie mindjárt az első napon megismerkedik egy spanyol férfival (aki szintén egy barátjával érkezett a szigetre), aki első látásra roppant arrogáns (a lány helyre is teszi..) ám ugyanakkor roppant csábos.. és a férfit, aki szintén nem túl rég szakított, elvarázsolja a lány.. a szépsége (mert szép), az egyenessége és az a nyíltság, amivel megfeddte a pincérrel szembeni viselkedéséért.. azonban mindketten elhallgatnak dolgokat egymás előtt.. na, semmi extra: a lány, hogy sportriporter (mert ez a férfiakat értelmetlen beszélgetésekre ragadtatja), a férfi pedig, hogy egy gazdag, nagy múltú család gyereke, s valójában híres és sikeres lovasversenyző (mert most nem akar a sporttal foglalkozni, s jó volna, ha nem a pénzéért szeretnék..) ez persze majd bonyodalmakat okoz..

és innentől egy nagyon bonyolult szerelmi történet lesz az egész, sok szálon, sok szereplővel, sok eseménnyel..
a jól töltött hét után - bár mindketten szerelmesek lettek - tulajdonképpen szakítanak, mert a férfi megtudja, hogy a lány riporter, s azt hiszi, hogy csak egy eladható sztori miatt foglalkozott vele, s ezt a lány fejére olvassa.. a lány pedig megbántódik, hisz valóban fogalma sem volt, ki is a férfi..
de a két barát (a lány barátnője és a férfi barátja) nem engedi, hogy elszalasszák egymást, hisz látták, milyen hatással voltak egymásra.. sikerül őket kibékíteni.. igen, innentől minden sima ügy is lehetne..
csakhogy Charlie-nak volt egy lovasbalesete, amelyben meghalt a lova és úgy gondolta, majd túljut rajta, kezelés nélkül maradt ez a trauma.. ezért még most sem tud lovakkal foglalkozni, vagy egyáltalán, lovakat látni.. ez meg ugye, nehéz helyzet: a férfi lovasversenyző.. emiatt is lesz még elég bonyodalom..

közben kiszabadul a lány testvére a börtönből, s épp azzal a lánnyal ismerkedik meg (Charlie munkahelyéről), aki már kihúzta a gyufát.. egy gazdag család legkisebb gyereke, aki a család spanyolországi nyaralójában tölt egy hét végét a barátnőjével, s aki találkozik a férfivel (és már tudja, hogy Charlie és ő egy pár..) azonban a valóságot mindig sikerül neki "átértelmezni".. a férfi udvariasságát udvarlásnak fogja fel.. aztán persze minden tisztázódik a szerelmesek között, de a tüske marad.. Darcy elég utálatos..
ám Charlie testvére olyan jó hatással van Darcyra, hogy kirúgja vissza-visszajáró, őt kihasználó, gazdag, de slampos/slendrián régi barátját és olyan tulajdonságai kerülnek felszínre, amik megváltoztatják..
és közben a férfi bemutatja Charlie-t a családjának, elsősorban anyjának, aki.. hát, igen.. aki nem rejti véka alá a véleményét.. az elhagyott Paloma a tökéletes, a feleségnek való, a megoldás mindenre.. ez az angol lány (ráadásul szegény családból, tévériporter, stb.) csak egy butaság.. és azon mesterkedik, hogy elválassza őket.. megmutogatja fia lovas fotóit és eldicsekszik díjaival, érmeivel.. ez persze pánikrohamot vált ki Charlie-ből és arra jut, hogy ez már tényleg milyen? a társa egyetlen szenvedélyében nem osztozhat? hát.. lehet, hogy tényleg Paloma a  végső megoldás..
ezért eljátssza, hogy kibékül volt focista barátjával, megjelennek a képek róluk.. nem veszi fel szerelme hívásait, nem válaszol üzeneteire.. de persze majd belehal ebbe az egészbe.. és persze a férfi is kikészül.. ráadásul beválogatták az olimpiai csapatba, edzenie kellene ezerrel, de képtelen..
és mindenki látja, hogy tönkreteszik magukat.. Charlie barátnője, a testvére és még Darcy is (valamint Charlie egyik kedves munkatársa) rájön, hogy csak azért van együtt a volt pasival, hogy a férfi visszatérhessen Palomához, mert ő - bár imádja - nem lehet teljes értékű társa..
aztán rájön erre a férfi anyja is.. aki ugyan kőszívűnek tűnt, de a fia boldogsága mégis csak fontos, tehát megkeresi a lányt, hogy végre kezeltesse magát és hozzák rendbe a dolgot a fiával, mert csakis így lehetnek boldogok..
és végre rendben lesz minden.. a terápia segít.. a férfi megérti őt és megbocsát.. (és persze a többi szereplő sorsa is megnyugtatóan rendeződik.. hihi..)
a befejezésben visszatérünk a szigetre, ahol a férfi végül megkéri Charlie kezét..

én nem tudtam a szerzőről, hogy egy angliai (olyan "valóságsós") celeb.. mielőtt elkezdtem olvasni (mert régebbi vásárlás, 2+1 akcióban a +1 könyv volt..) utánanéztem, s akkor láttam.. és bár soha nem hallottam róla (nyilván, sajnos.. ilyen ez..), máris előítéleteim voltak.. aztán elkezdtem olvasni és tökre rendben volt minden.. kicsit talán egyszerű a könyv nyelvezete, de a történet vezetése, a sok szereplő mozgatása, az interakciók, a nem várt (de érthető) bonyodalom és a (nem mindig legokosabb) megoldás tetszett..
azt például végig nehezményeztem, hogy mi a fenéért nem kezelteti magát valaki, akinek konkrétan papírzacskós/lélegzős pánikrohama van, pusztán attól, hogy meglát egy lovat.. jó, értem a fenntartásokat a terapeutákkal kapcsolatban, de egy minta nem minta alapon biztosan találhatott volna jót is (mint ahogy a végén talál is!).. szóval, ezt - bosszankodva - többször is megkérdeztem: mikor akarja már elkezdeni?

amúgy meg épp az a fajta "egynapos" könyv, amit annyira szeretek, megspékelve némi extra szereplővel és extra történetszállal.. tetszett!
(egy másik könyve is megjelent magyarul, még ez előtt, sokkal régebben.. Angel a címe, azt is el fogom olvasni..)

Nincsenek megjegyzések:

Magamról

(micsoda butaság ez...)