2014. szeptember 24., szerda

Beth Ciotta könyvei

Cupcake Imádók Klubja (1.) - A szerelem bolondja
Cupcake Imádók Klubja (2.) - Bajban a szerelemmel
Cupcake Imádók Klubja (3.) - Szerelemtornádó

napjainkban, egy (a térképen így, név szerint meg nem található, de azért egy-két létező helyre nagyon is hasonlító) észak-amerikai kisvároska lesz a regény helyszíne.. főhősünk egy anya nélkül (mert fiatalon meghalt) felnőtt, mára harmincas nő, aki sok bizonytalansággal, útkereséssel (néhány elkezdett, de be nem fejezett iskolával, tanfolyammal, ezzel-azzal a háta mögött) próbálja megállni a helyét.. most épp a gasztronómia területén.. egy hosszabb kapcsolata épp véget ért (a férfi hűtlensége miatt).. tipikus "regénykezdő" élethelyzet: akkor most innen hová és hogyan is tovább?!

és az egyik barátnője - aki ebben a kisvárosban lakik - talál neki egy házvezetőnő/társalkodónő állást, amit aztán Chloé el is vállal.. és akkor megismerkedünk a városka lakóival.. a tehetős, de öreg és felügyeletre szoruló asszonnyal és kiterjedt családjával.. unokáival, azok barátaival, a városka néhány hölgyével, akik a Cupcake Imádók Klubja (egy segélyező klub, tulajdonképpen) tagjai..

és persze Chloé is megismeri a családtagokat.. mindjárt az egyik unokát (Devlint) jobban is megismeri:)
az első kötet tulajdonképpen az ő szerelmük kibontakozását követi nyomon, miközben egyre inkább betekinthetünk a többiek életébe is..
és igen, Chloé és Devlin már egy pár.. akkor jöhet a következő szerelem! a másik unoka és egy régi barát régi-új szerelme..
aztán pedig a következő unoka és egy gazdag - egy ideig a városkában inkognitóban élő - örökösnő szerelme...
szóval, tényleg a szerelem körül forog a dolog:)
aki esetleg azt gondolta, hogy majd sorra kerül néhány cupcake recept, annak máris mondom: nem, nem kerül elő:)) (bár nekem nem is hiányzott, egy sem..)

nem véletlenül írtam az ezt megelőző bejegyzésben Debbie Macomber könyveiről.. már a második kötet olvasásakor feltűnt nekem a "párhuzam".. kisváros/emberek/szerelmek, stb.
nem, nem negatív, vagy ilyesmi.. nagyon is kedvemre való volt ezt a három könyvet olvasni.. csak olyan "ismerős" volt az egész.. hát, innen!

könnyed, humoros elemekkel tarkított, kellően bemutatott szereplőkkel "játszatott" történet, aminek szívesen voltam részese.. a "szerelmeskedős" jelenetek pedig néha egyenesen túlmutattak egy romantikus történet keretein (igazán sikamlósra sikeredett egy-két szeretkezés leírása.. kicsit meglepődtem, de elbírtam:)

ezek a könyvek épp olyan kötögetés mellé, amellett néha fel-felkapott olvasmányok voltak.. kikapcsoltak, ellazítottak

1 megjegyzés:

Macus írta...

A negyediket olvastad már?

Magamról

(micsoda butaság ez...)