2014. szeptember 9., kedd

Debbie Macomber - Cédrusliget sorozat


Áfonya tér 44.
Árnyas lejtő 6.
Futórózsa sor 204.
Homokhát utca 8.
Kikötő sor 50.
Parti fasor 74.
Pelikán köz 311.
Világítótorony út 16.
- ezek a sorozat könyvei, de nem megjelenési (hanem abc) sorrendben, ezeket olvastam én is a szerzőtől 

nem is tudom.. szeretem azokat a könyveket, amelyekben már az első néhány oldalon "ismerős", mi több, "cinkostárs", pletykákba beavatott "barátnő"  vagyok.. és szeretem a kis városkákat is.. ahol az emberek nem pusztán egy nagy masszát alkotnak, hanem egyesével kirajzolódnak.. és természetesen szeretem, ha bekukkanthatok a függöny mögé.. 
igen.. (na nem, annyira például nem, hogy mondjuk a valóságshow-kat nézzem a tévében - de csak azért, mert a pofámba nyomott, errevanigényeztkapod cuccok engem felháborítanak.. ez távolba mutat és sajnos több, mint egy-egy tévécsatorna műsorpolitikája.. a társadalom szétesése, a felelős emberek hányavetisége, stb., de ebbe ne is menjünk bele, mert lilát látok..) 
szóval, ezzel együtt  vagy ettől függetlenül, én is kíváncsi vagyok mások életére, történeteire, titkokra, szerelmekre, stb.

azért szerettem a sorozat valamennyi részét, mert ezeket az igényeimet tökéletesen kielégítették.. az írónőnek - ebben a műfajban - nagyon is klassz a stílusa, kellő mértékben adagolja a rejtélyeket, majd a megoldásokat, a kríziseket, a szerelmeket, a feloldó/feloldozó vallomásokat, az események folyása logikus, s miközben minden kötet egy-egy újabb szereplővel ismertet meg bővebben, a korábbi személyek sorsát is nyomon követhetjük..
az összes könyv történetét - a városka lakóinak komplett sztoriját az adott időszakban - nem fogom ide leírni (fülszövegek!), csak azt jegyzem meg, hogy szívesen olvastam..
most, hogy nézegettem és borítóképeket kerestem a könyvekhez, láttam, hogy van még egy általam nem olvasott 9. kötet is: Napsugár út 92. - ezt hamarosan (csak azért, h legyen a sorozat teljes.. megveszem - de gondolom ez már nem fogja nagymértékben befolyásolni a sorozatról alkotott véleményemet, sem erre sem arra..)

(tervben volt, hogy más könyveket is beszerzek az írónőtől, de erősen tartok az "egykaptafa" esetétől, így inkább - egyelőre legalábbis - nem olvastam tőle mást..)

Nincsenek megjegyzések:

Magamról

(micsoda butaság ez...)