2014. április 11., péntek

Kerstin Gier - Időtlen szerelem sorozat

Rubinvörös
Zafírkék
Smaragzöld
(a sorozat kötetei, sorrendben)

- napjainkban vagyunk, Londonban, főhősünk egy fiatal (16 éves) lány.. természetesen fontos szerepe van a családjának (a még élő és a már nem élő, múltbéli családtagjainak) is, a barátnőjének, egy másik családnak (élükön egy szintén fiatal fiúval, Gideon-nal), egy szellemnek (aki amúgy barát), egy jövendölésnek.. és hát az időutazásnak..  így hát miután találkoztunk Gwendolynnal, máris a 1900-as évek végén találjuk magunkat..

mitévők legyünk, ha egyszerre a múltban találjuk magunkat, és csak annyit tudunk, hogy az üküküküküknagyapánk lovát Kövér Anninak hívták? úgy van: megőrizzük a hidegvérünket.. legalábbis ezt próbálja tenni Gwendolyn, amikor kiderül: nem elég, hogy ő örökölte a családban az időutazásért felelős gént, de ráadásul az a feladat is neki jutott, hogy rendbe szedje a múltat és meg kell akadályoznia, hogy a kör bezáruljon és valami nagyon rettenetes dolog történjen..  és mindennek a tetejébe épp az arrogáns Gideont kapja útitársul.. az (eleinte) össze nem illő páros kénytelen-kelletlen beleveti magát a nem éppen hétköznapi kalandokba..(nem szó szerinti idézet a fülszövegből)

nos, ez egy olyan szövevényes, sok szálon, sok helyszínen és sok korban zajló történet, amihez nem fogok részletes tartalmat írni.. mindössze azt szeretném , ha később is tudnám: mind a három könyvet, elsőtől az utolsó betűig, egyszerűen rajongva olvastam (még akkor is, ha beismerem, hogy ez nagyon idétlenül hangzik.. bár, akik olyan "elvetemülten" olvasnak, mint én, azok értik, miről beszélek...), s ha épp nem olvastam, akkor pedig a lehetséges folytatáso(ko)n gondolkodtam..

ötletes történet, remek szerepelők, elragadó és találékony helyzetek, pörgős párbeszédek, rejtély (nagy mennyiségben), információk apránként.. kibontakozó szerelem, egy család érdekes története (amely összefonódik más családokéval és a történelemmel), egy lány-lány barátság, ami sok nevetésre ad okot, főleg, ha ennyire különbözőek a barátnők.. testvérek, viták, példa értékű nagyszülők.. varázslat.. és hát az idő.. ami olyan titokzatos dolog.. szóval, letehetetlen.. még akkor is, ha első olvasásra nem mindig értettem a "csavarokat".. (de persze, meglepően jól van szerkesztve és nagyon is logikus még a logikátlan is..)
és igen, egy érdekes jövendölés, egy megszállott varázsló.. néhány szolgalelkű ember.. néhány igazi lázadó.. néhány hűséges segítő..
minden van, mondom, egyszerűen remek* az egész..

a Trivium kiadónál megjelent - még korábban - néhány "felnőtt" könyve.. amiken- minden alkalommal, ha a kiadótól megrendeltem valamit - gondolkodtam, de aztán valahogy mindig kimaradtak.. ha annyi pénzem, annyi időm és annyi helyem lenne, amennyi könyvet szívesen megvennék/olvasnék.. remélem azért, hozzájutok még néhány könyvéhez..
(a szerző(nő) egyébként német (66-os születésű), hazájában már a trilógia megjelenése előtt is népszerű)

* Jók a fogaid, Laci! (fogorvos)
Remek! (Laci) - emlékeztek erre a reklámra? olyan jó szó pedig a remek, de ahányszor eszembe jut, eszembe jut az idétlen reklám is.. nektek van olyan szavatok, ami valami miatt "le van járatva"?




Nincsenek megjegyzések:

Magamról

(micsoda butaság ez...)