2014. április 9., szerda

Robert Rave - Intimgyanta

napjainkban, New Yorkban vagyunk, a főhős három nő (testvérek), a helyszín - elsősorban - egy intim kozmetikai szalon (ami a legidősebb testvéré, de a többiek is ott dolgoznak), aztán járunk a testvérek lakásában, egy a celebvilág meghatározó személyiségének az életében/lakásában, több new york-i kávézóban, étkezdében és nem maradunk ki az éjszakai életből sem.. táncos helyek, meleg bárok..

és a történet a három (nagyon) különböző nő életének egy szeletéről (néhány hónapjáról) szól..
a legidősebb elvált, tulajdonosa a szalonnak, együtt él (házasság nélkül) egy kedves, kicsit unalmas és kiszámítható férfival.. rögeszmés rakodó, igazgató, tisztán tartó és tisztálkodó.. a szalonjában minden olyan, mint a karikacsapás.. sokan dolgoznak neki és nagyon sokan járnak hozzájuk.. aztán egyszer csak találkozik egy régi, a szülő városából ismert szerelmével.. és valahogy összegabalyodnak.. és terhes lesz, de nem tudja melyik férfitól.. végül arra jut, hogy legjobb lesz mindkét férfit kitenni az életéből: jelenlegi társa mellett megfakult.. és bár meg van az a fajta kényelmes, barátságos kapcsolat, amiben éveken át el lehet ejtőzni, nem erre vágyik.. a szenvedélyre vágyik, amit a régi szerelmével újra átél, de akit emellett nem tart túl jó társnak.. megtartja a gyereket, de egyedül marad..
a középső épp túl van a férjével való szakításon.. a férj hagyja el, mert az egyik gyerekükkel olyan mértékű probléma van, amit a férfi nem tud kezelni, inkább megpattan és cserben hagyja az egész családot.. a nő épp csak kiheverte a csalódottságot, amikor bizony rájön: kénytelen dolgozni.. így hát visszamegy a nővére szalonjába.. ahol aztán "megnyer" egy nagyszájú, mogorva, öreg, de még mindig meghatározó celeb asszonyt, mint vendéget.. de aztán kiderül, hogy a mogorva külső értő és érző szívet takar, ráadásul az asszony halálos beteg, a kemoterápiája kellős közepén ezzel a középső testvérrel viszi végig a bakancslistáját, amiben az intim gyantázás is szerepel.. és amíg az idős hölggyel tölti az időt, megismeri annak ügyvédjét, aki udvarolni kezd neki.. és amikor a férje sok idő után előáll azzal a kérésével, hogy próbálják meg még egyszer, akkor szerencsére nemet tud mondani neki.. és talán végre egy boldog kapcsolata lesz, amelyben a gyerekek is boldogok lehetnek..
a legkisebb nemrég ment férjhez, a férje már-már egy tökéletes férfipéldány.. vonzó, sikeres, pénzügyi szakember.. jól működnek együtt.. a lány mégis valahogy olyan "fakó".. elveszni látszik.. eltörpül a tökéletes férje mellett.. aztán a szalonban megismerkedik egy meleg fickóval, akivel összebarátkozik, s akivel aztán elkezd szórakozni (a férje sokszor, sokáig dolgozik, elfoglalt - aztán persze, majd megtudjuk, mitől is olyan elfoglalt.. haha..) és a meleg barát is sokat szomorkodik és sokszor vannak kételyei, a barátja - akivel a lány soha nem  találkozott - készteti erre.. és egy kicsivel tovább is merészkedik a lány, mint a barátság, hisz új ismerőse veszélytelen, mert meleg.. szóval, a lány már-már beleszeret.. de akkor kiderül, hogy a meleg fickó barátja valójában a lány férje.. szóval.. hoppá..

és itt van két idézet (az első a lányok anyjától, a második pedig az öreg celeb asszonytól)
"a legtöbb ember semmitől sem fél jobban, mint az ismeretlentől. Ezért a legtöbben beérik azzal, ami éppen van, még ha ez azzal is jár, hogy boldogtalanul tengődnek az életben, megrekednek egy szerelem nélküli kapcsolatban,  vagy állandóan meg kell tagadniuk magukat.."
"az élet sokkal inkább olyan, mint az intim gyanta: néha el kell viselni egy kis fájdalmat, hogy az ember megtalálja a szépséget. Arról szól, hogy akkor is bátorságot kell sugározni, amikor úgy érzed, nem fogsz kibírni még egy lépést."

na, így.. tetszett.. könnyed, kicsit felszínes.. de útkereső, humoros..
(és a szerző férfi.. ez jó..)

Nincsenek megjegyzések:

Magamról

(micsoda butaság ez...)