2014. január 10., péntek

Bodó Béla - Brumi könyvek

Brumi az iskolában, Brumi újabb kalandjai, Brumi a Balatonon és Brumi mint detektív
(ezek vannak meg nekünk, ezeket olvastuk L-lel, a kisebbik fiammal - hiányzik a Brumi Mackóvárosban című könyv, de gyanítom: nem sokáig...)

ezek a könyvek is "esti mese" olvasmányok voltak nálunk (én olvastam fel L-nek, és az első könyveket még R-nek is)
Brumi egy kis mackó, aki nagyon szereti a szüleit.. és bár benne van a huncutság, soha nem szeretne bánatot okozni a szüleinek, ezért igyekszik mindig jó kis mackó lenni..
és van unokatestvére és vannak barátai - szám szerint 3.. és megismerszik egy "igazi" gyerekbarátság.. hogy egyik pillanatban a legnagyobb egyetértésben tudnak játszani, vagy épp kitalálni a rejtelmes szigetet, de a másik pillanatban már ki lehet gúnyolni egyikük gyengeségét (Dagi torkos, Panasz/Rendes Muki félős és nyavalygós, Rossz/Jócsont pedig.. hát ő rosszcsont..Brumi meg csak egyszerűen brumi..), és bár minden erejükkel szeretik és védik egymást, azért néha hátba lehet vágni (nem nagyon, de hátba:))) egymást..
és annyi minden tud történni.. otthon a kertben.. az iskolában.. egy nyaralás alatt a a Balatonon és persze egy névtelen levél indította nyomozás alatt a pincében és egyéb helyeken is..

(nem túlzok.. nagyon sokszor fetrengve nevettünk olvasás közben.. olyanokat tudnak mondani... például a fő kedvenc a detektívesben, amikor Dagi elmagyarázza, hogy miért is kell nekik, a nyomozóknak jelszó.. vagy hogy mire is jó az álszakáll.. vagy a másik felülmúlhatatlan kedvence L-nek, a nyaralós könyvből, hogy állnak a Balatonban, amikor esni kezd az eső, erre egyikük elkiáltja magát, hogy gyorsan fussunk ki a vízből, mert megázunk, vizesek leszünk...)

szóval, nagy kedvenc

Nincsenek megjegyzések:

Magamról

(micsoda butaság ez...)