2014. február 5., szerda

Bálint Ágnes - Frakk és a foci

természetesen, elolvastuk a további meséket is Irma néniről, Károly bácsiról, Frakkról és a cicákról.. no meg, Lajcsikáról, a szomszéd kisfiúról, a kutyaiskoláról, a fociról, a környék fiú cicáiról és Irma néni barátnőiről..

igen, a további történetek is tetszettek nekünk..
L. annyit jegyzett meg, hogy nem érti, hogyan tudnak egymással (mármint a kutya a macskákkal, a kutya a gazdáival, a cicák a gazdáikkal) beszélgetni..
mert amíg az első könyvben szereplő ún. beszélgetések magyarázhatók voltak azzal, hogy "ismerik" egymást, itt annyira konkrét dialógusok  voltak, hogy L. gyanút fogott: ilyen nincs is.. és valóban.. azonban az, hogy ez mese, ahol minden lehetséges megoldotta a kérdést.. ja! persze! (mondta L., miután kicsit gondolkodott..)

(nekem a látott rajzfilmek alapján úgy tűnik, mintha lennének még történetek, de könyvben nem nagyon találom.. azért még kutakodok, s ha létezik még kiadott kötet, akkor azt is elolvassuk majd)

esti mesét olvasni a gyermekünknek, vagy elalvás előtt halkan duruzsolva énekelni a gyermekünknek a világ (egyik) legjobb dolga.. soha ki nem hagynánk..

Nincsenek megjegyzések:

Magamról

(micsoda butaság ez...)