2014. február 5., szerda

Melanie Gideon - Mindörökre behálózva

az USA-ban, San Francisco agglomerációjában vagyunk, napjainkban.. főszereplőnk egy 45 éves nő, anya, feleség, tanítónő.. és a házassága (a gyerekeivel), no meg az internet..

kedvesen keserédes.. ha ismered azt az érzést, hogy megérintenéd a társadat, megölelnéd, de félúton megáll a kezed, elakad a hangod, és csak egy halk sóhajtás lesz a mozdulatból, akkor pontosan érteni fogod, miről szól a könyv..
ha pedig azt is tapasztaltad, milyen nehéz két kamasz korú gyermek édesanyja lenni, s arról is van némi fogalmad, hogy egy nő valamennyi szerepe értelmezhető tulajdonképpen egy-egy fő állásnak, akkor már nem is kell többet mondanom.. sok olyan dolog lehet egy nő életében, amit néha jobb nem látni/tudni..

maga a történet frappáns - Alice az anyja halála miatti kritikus évben, elhidegülve (bár még nem reménytelenül kiábrándultan) férjétől, aggódó anyatempóban az internet kínálta lehetőségekhez fordul.. FB, twitter, email, stb.. annyi olvasni való, annyi posztolni való.. kiválóan alkalmas arra, hogy elterelje az ember figyelmét arról, amit épp nem akar tudomásul venni..így keveredik bele egy ún. házassági felmérésbe, amelyben kérdésekre válaszolva kell részt vennie.. és kirendelnek hozzá egy kutatót, aki az ő válaszait értékeli, s akivel aztán szerelembe bonyolódik... és mindez nem elég: a kutató ugyanis a férj maga! aki miután észlelte a távolságot, elindult, hogy visszaszerezze a feleségét.. ha így, hát így...
nem rossz a befejezés sem, Alice rájön, hogy a kutató valójában a férje és barátnőik esküvőjén ezt - naná, hogy chatelve - meg is beszélik.. aztán pedig nagy az egymásra találás.. hisz hiányoztak egymásnak..

szívesen, könnyen olvastam.. érdekes volt a szöveg szerkesztése is.. bejegyzések, emailok, keresési eredmények.. posztok.. chatek.. szóval.. igen, tetszett!

(már korábban kinéztem magamnak, de eddig mindig csak drágán tudtam volna hozzájutni a szerző másik művéhez.. Házasságom története - Egy boldog évünk a hullámvölgyben.. ezek után nem sokat fogok tanakodni, ha megint nagyobb könyvvásárlásra szánom magam: a megrendeltek között ez is ott lesz..
nézegettem az írónőről fellelhető adatokat.. ez a most említett könyv az első felnőtteknek szóló könyve, mert amúgy gyerekeknek írt.. Mo-n a gyermekkönyveit nem adták ki.. kár.. érdekes lehetne..)


Nincsenek megjegyzések:

Magamról

(micsoda butaság ez...)