2014. február 3., hétfő

Katie Fforde - Francia kaland

Napjainkban, egy angol kisvárosban vagyunk, főszereplőink egy testvérpár (lányok), akik hóbortos nagynénjüktől bolthelyiséget és egy kis kezdőtőkét (pénzt és meglévő tárgyakat) örököltek egy régiségüzletházban, a Francia Ház nevű helyen.. amit persze egy helyre pasi vezetget.. s aki, mint kiderül - válása miatt - épp a tönk szélén áll, olyan sok pénzzel tartozik, hogy a régiségüzletre az elkótya-vetye vár.. és akkor innen indulunk..


és az a helyzet, hogy a két lány közül az épp egyedülálló Ginát valóban elkezdi érdekelni a régiségek világa (míg a két gyereket párjával nevelgető Sally inkább az új dolgokhoz vonzódik.. bár új dolgot régi dolgokból is lehet alkotni, szóval azért ő sem teljesen érdektelen) és persze, szintén Ginát naná, hogy elkezdi érdekelni a Francia Házat vezető, nem annyira simulékony pasi..

nem terhelt túlságosan a régiségekkel: ahogy eddig nem túl sokat tudtam, most ugyanúgy nem tudok túl sokat ezekről a dolgokról.. ami nem baj, mert ha érdekel is a téma, akkor annak majd máshogy igyekszem utána járni.. 
Gina épp annyit nyavalygott és bizonytalankodott csak, amennyit még el lehet viselni.. a fickó épp annyira tűnt elérhetetlennek és bonyolultnak, amennyire kell.. a testvérek természetesen egymást segítve oldottak meg mindent és természetesen egy kisvároska összetartó boltos csapata és néhány jó barát (és persze a nem annyira jó volt feleség) is kirajzolódott..
a történet pedig szépen van vezetve és nem nélkülözi azt a kiszámítható izgalmat, amit még épp szeretek..

(persze, a boldog vég, ahogy az már lenni szokott, biztosítva van.. szóval, egy percig sem izgultam az egymás felé terelgetett szereplők miatt: a végére összeértek..)

nem, nem untatott, szerettem olvasni (ez is egynapos lett..) de olyan nagyon nem is varázsolt el.. 
a szerzőtől már megpróbáltam elolvasni a Hív Amszterdam című könyvét (akkor is, most is, 2+1 akcióban ezek lettek a +1 könyvek.. akkor nem jutottam tovább a könyv 1/3-ánál, ami  - tekintve, hogy nem nagyon szeretek félbehagyni megkezdett olvasmányt - azért beszédes.. de lehet, hogy csak volt annyi más olvasni valóm, ami jobban érdekelt, s ezért félre tettem.. most előveszem majd újra, s ha most nem ítélem olvashatatlannak, akkor megpróbálkozom a szerző további könyveivel is..)


Nincsenek megjegyzések:

Magamról

(micsoda butaság ez...)